Početna Kultura Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić u Novom Sadu i na Paliću

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić u Novom Sadu i na Paliću

0

Sada već i sinonimi, Stefanovski i Tadić, stižu sa svojim gitarama u Novi Sad u SNP i na Palić na Letnju pozornicu. Makedonski gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski i njegov kolega Miroslav Tadić, jedan od najboljih svetskih gitarista, udružiće snage i počastiće publiku svojim već svetski poznatim izvođenjima flamenca, rock-a, bluesa, jazz-a i etno muzike u kombinaciji sa tradicionalnom makedonskom muzikom. U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu su u utorak 21. juna u 20 sati, a sutradan u sredu 22. juna su na Paliću na Letnjoj pozornici od 21h.

Jedni od najboljih gitarista ovih prostora nastupaju zajedno još od 1998. godine, kada su realizovali svoj prvi zajednički album pod nazivom „Kruševo“, a nakon toga je usledilo još nekoliko uspešnih projekata. Održali su veliki koncert u Beogradu, u Sava Centru „Live in Belgrade“, a virtuozni duo sarađivao je i sa bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.

Njihova saradnja otkriva novu stranu zvuka akustične gitare, stvarajući novu paletu zvukova u kojoj mešaju lokalno i globalno; tradicionalno i univerzalno, sa ciljem istraživanja tradicionalne makedonske muzike, makedonskih ritmova i melodike u kombinaciji sa savremenim svetom muzike.

Virtuozi na gitari sa svetski priznatim statusom garantuju nezaboravne gitarske koncerte, strastvenu energiju i prijatno druženje, pa svakako svratite i dobro se zabavite.

Ulaznice za Novi Sad su u prodaji na blagajni SNP-a, a za Palić u vinariji Zvonka Bogdana i preko sistema Ticket.rs

Autor: NSHronika.rs
Foto: Željka Dimić