Početna Kultura Vojvođanski simfonijski orkestar i Lelo Nika trio u Srpskom narodnom pozorištu

Vojvođanski simfonijski orkestar i Lelo Nika trio u Srpskom narodnom pozorištu

0

simfonijski orkestar

Vojvođanski simfonijski orkestra i Lelo Nika trio, pod dirigentskom palicom Stanka Jovanovića održaće Novogodišnji Gala koncert 28. decembra u Srpskom narodnom pozorištu sa početkom u 20 časova.

U večeri novogodišnjeg koncerta publika će imati priliku da uživa u raznolikom programu polki, marševa, igara. Nesvakidašnji spoj harmonike, cimbala, kontrabasa i simfonijskog orkestra je ono po čemu će se Novogodišnji Gala koncert razlikovati od koncerata za koje ste do sada čuli.

Lelo Nika trio predstavlja jedinstvenu konstalaciju trojice umetnika različitog porekla i kulture, koji od samog osnivanja sviraju na turnejama širom Evrope. Njihov zajednički cilj jeste prijateljstvo, dobra muzika i izgradnja mostova između različitih muzičkih kultura. Na početku im se repertoar zasnivao na muzici balkanskih naroda, što se kasnije proširilo na muziku nordijskih zemalja, džez i klasičnu muziku. Pored samostalnih nastupa, Trio često priređuje koncerte uz pratnju različitih kamernih orkestara, klasičnih ili nesvakidašnjih sastava, izvodeći sopstvenu originalnu muziku.

Prodaja ulaznica po ceni od 800, 1000 i 1200 dinara vrši se na blagajni Srpskog narodnog pozorišta.

Autor: Nshronika