Početna Kultura Vojvođanski simfonijski orkestar večeras u Sinagogi

Vojvođanski simfonijski orkestar večeras u Sinagogi

0

nebojsa-jova-zivkovic-jpg_660x330

U okviru festivala NOMUS, večeras će u novosadskoj Sinagogi održati koncert Vojvođanski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Berislava Skenderovića. Koncertu nosi naziv “Sjaj orkestra – haos ili kosmos?”, a na koncertu će nastupiti kompozitor Nebojša Jovan Živković i mlada bugarska perkusionistkinja Irena Manolova.
Večeras će premijerno biti izvođenje duplog Koncerta za udaraljke i simfonijski orkestar, pod nazivom “Opsesije” jedno od najnovijih ostvarenja Nebojše Jovana Živkovića.

U drugom delu večeri na programu je čuvena orkestarska svita “Planete” engleskog kompozitora Gustava Holsta, delo nastalo u drugoj deceniji XX veka. Ova maštovita, efektna, neobično koloritna i zvučno zanimljiva, sedmostavačna kompozicija koja će prvi put zazvučati sa novosadskog koncertnog podijuma, brzo pronalazi put do slušalaca i upravo raznolikim karakterom stavova, povezanim s astrološkim znakovima zodijaka, lako podstiče njihovu maštu.

Koncert počinje u 20 časova.

Ulaznice staju 500 dinara, a mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada, Katolička porta 2, od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak programa na mestu održavanja.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Matthias Ketz