Početna Kultura Za 80 projekata filmske umetnosti i vizuelnog stvaralaštva 53 miliona dinara

Za 80 projekata filmske umetnosti i vizuelnog stvaralaštva 53 miliona dinara

0

“Pokrajinska vlada i sekretarijat na čijem sam čelu ponosni su na izuzetno kvalitetne, sadržajne i profesionalne projekte iz oblasti filmske, vizuelne i multimedijalne umetnosti”, rekla je juče u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, uoči uručivanja 80 ugovora korisnicima koji su dobili sredstva za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti filmske umetnosti i ostalog audio-vizuelnog stvaralaštva u AP Vojvodini u 2021. godini, u ukupnom iznosu od 53 miliona dinara.

Po rečima sekretarke, sredstva su namenjena za izuzetne projekte, od kojih se izdvajaju istorijski igrani film “Drava se ne predaje”, serijal o Mihajlu Pupinu, igrani film o Milici Tomić. Prvi put je podržan i projekat kao dugometražni film iz žanra mjuzikla, kao i brojni filmski festivali, poput Evropskog filmskog festivala na Paliću, likovne kolonije, kao i teme iz svakodnevnog života ljudi, u dugometražnim i kratkometražnim serijalima.

“Komisija nije imala lak zadatak, ali se potrudila da izdvoji najbolje među najboljima i to tako što će biti podržani oni projekti koji na sveobuhvatan način prikazuju priče iz Vojvodine. Naš cilj i zajednički zadatak je da svake godine uvećavamo budžetska sredstva za ove konkurse i da što snažnije podržimo kreativne ideje i savremen pristup stvaralaštvu”, istakla je Miloševićeva.

U ime potpisnika reči zahvalnosti uputio je Milovan Mladenović, producent u studiju “Crater”, u čijoj produkciji se snima igrani film “Drava se ne predaje”.

Izvor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada