Početna Kultura Za vikend na Novom naselju zabava i edukacija za najmlađe

Za vikend na Novom naselju zabava i edukacija za najmlađe

0

Manifestacija “Dobro došli na Naselje” održaće se u subotu, 30. septembra, na Novom naselju, na livadi između ulica Braće Dronjak i Bate Brkića.

Program počinje u 10 časova, a na festivalu će se naći različiti sadržaji poput predstava, muzičkih performansa, radionica, izložbi, instalacija, raznovrsnih izlagača, filmova, plesnih tačaka, kao i druga iznenađenja.
Na festivalu će, između ostalog, učestvovati i Lutkarska trupa “Zvezdice” (pobednici 20. Festivala lutkarstva osnovnih škola Srbije), kao i studio “Željko Veseljko” sa svojom novom predstavom “Čika Jova Zmaj dolazi na čaj”, a pored različitih kreativnih radionica na progamu će se naći i edukativne radionice književnosti i obrazovanja.
Takođe, publika će imati priliku da pogleda dva aktuelna dokumentarna filma: “Zašto je Dragan napravio orkestar” i “Kontakt”, dokumentarac o novosadskoj andergraund sceni, kao i sve popularniju predstavu “Talente Grande y Tu Madre”.
Konkurs za učešće na festivalu trajao je dve nedelje, a više od 50 prijava je pristiglo na adresu organizacije.
Kako poručuju u udruženju, “Dobro došli na Naselje” je manifestacija kojom je pokrenuta inicijativa za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju 2014. godine. Na festivalu je do sada nastupilo više od 1.000 učesnika, a posetilo ga je nekoliko hiljada ljudi.
Projekat je podržala Gradska uprava za kulturu i Rotary Club Novi Sad Alma Mons, a celokupan program i satnica nalaze se OVDE.
Izvor: 021.rs