Početna Danas u gradu 12. Novosadska jesen od 20. do 24. oktobra na Spensu

12. Novosadska jesen od 20. do 24. oktobra na Spensu

0

ns-jesen

Od 20. do 24. oktobra na i spratu Spensa održaće se 12. “Novosadska jesen” – jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada. Manifestaciju podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Gradska uprava za privredu.

12. “Novosadska jesen” će ove godine imati 5 izložbi:

3 stalne izložbene celine:

– izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu

– izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane

– izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata

2 tematske izložbe:

– izložbu fotografija “Eko foto 2015”

– izložbu “Retrospektiva 6. Salona pejzažne arhitekture”.

“Novosadska jesen” se organizuje po 12. put i postala je tradicionalna novosadska manifestacija zahvaljujući odličnoj saradnji sa više od 230 izlagača na manifestaciji – najvećim proizvođačima i uvoznicima cveća, sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblja, kao i semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za uređenje vrtova i enterijera, kao i proizvođačima meda i zdravstveno-bezbedne hrane i rukotvorina starih zanata.

S obzirom da je jedna od prioritetnih tematskih oblasti ovog konkursa zaštita zemljišta, a da je Organizacija Ujedinjenih Nacija na svojoj 68. Generalnoj skupštini proglasila 2015. godinu za Međunarodnu godinu zemljišta, Pokret gorana Novog Sada je u saradnji sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo došao na ideju da ove godine tema ekološke manifestacije “Novosadska jesen” bude “Međunarodna godina zemljišta 2015”. Tokom pet dana trajanja biće održana predavanja i radionice, kako za stručnu javnost, tako i za predškolce i učenike osnovnih i srednjih škola.

Autor: RTV
Foto: pokretgorana.org.rs