Početna Danas u gradu Benefit koncert za stanovnike Depresije danas u CK13

Benefit koncert za stanovnike Depresije danas u CK13

0

Benefit koncert “Solidarno sa ugroženima na Depresiji” održaće se sutra u Omladinskom centru CK13.

U pitanju je benefit kantautorsko veče sa ciljem prikupljanja novčane pomoći za materijalno, stambeno i zdravstveno ugrožene na naselju Depresija. Na građanima je da izdvoje određenu sumu (primer: oko 200 dinara) kao prilog za pomoć ugroženim stanarima.

U muzičkom delu nastupiće VIS Vanja i Saša, Olivera Popović i Marko Crljenica.

Poljana, popularno nazivana Depresija, nalazi se između Limana 4 i Telepa. Na njoj u barakama i neodgovarajućem smeštaju prema dosadašnjim procenama živi više od 150 ljudi. U najtežim uslovima su romske porodice, porodice raseljenih sa Kosova i porodice ratnih veterana, u okviru kojih mnoge bolesne osobe žive bez osnovnih uslova kao što su struja i pijaća voda, sa nedovoljnim primanjima za podmirivanje osnovnih životnih potreba i troškova terapije, poručuju u CK13.

– Takođe, sa minimalnim i nedovoljnim primanjima, u barakama žive i bivši radnici nekoliko preduzeća. Povrh toga, mnoge porodice se već duže vreme suočavaju sa pretnjom iseljenjem, bez pronalaženja trajnog rešenja pitanja smeštaja. Najteža situacija u pogledu neizvesnosti imanja krova nad glavom zadesila je porodice Đurkić i Dimović, koje sa maloletnom decom same ne mogu izdvojiti novac za sve osnovne potrepštine jednog domaćinstva, a kamoli plaćanje kirije za novi smeštaj. Ova akcija ima za cilj prikupljanje novčanih sredstava u vidu donacija za pomoć ugroženima na Depresiji – navode u Omladinskom centru.

Sredstva se mogu uplatiti i na žiro račun: Banka Intesa 160-450858-70 i devizni račun 355-3200555580-26.

Koncert počinje u 20 časova.

Izvor: 021
Foto: CK13