Početna Danas u gradu #BIGRaspevanaJelka: Na druženje vas zovu hor AKUD “Sonja Marinković” i voditeljka RTV-a...

#BIGRaspevanaJelka: Na druženje vas zovu hor AKUD “Sonja Marinković” i voditeljka RTV-a Milica Kravić

IMG_0101

Raspevana Praznična Jelka poprimila je sasvim novo obličje. Iako su njene redove u proteklim danima popunjavali mališani iz raznih novosadskih škola jezika, glume i pevanja, u nedelju su po prvi put nastupili i naši stariji sugrađani i pokazali da nisu samo deca ta koja nam mogu izmamiti osmehe.

IMG_0124

Zadovoljstvo da ih čujemo još jednom, ali u malo izmenjenom i dopunjem sastavu, imali smo i sinoć. Mešovito inkluzivni hor “ISON” postoji već 11 godina, a čine ga pretežno pojedinci bez muzičkog obrazovanja i bez sluha. U današnjem nastupu pridružili su im se i kvartet “ISON” kao i hor prosvetnih radnika Novog Sada. O Novoj godini i praznicima razgovarali smo sa našom Novosađankom Enom Popov.

IMG_0074

Večeras vas ponovo očekujemo od 18 časova na prvom spratu BIG Shopping Centra.

milica

Družićemo se sa horom AKUD “Sonja Marinković”, a naša gošća je i Milica Kravić, voditeljka jutarnjeg programa Radio televizije Vojvodine, koju smo pitali po čemu pamti praznike kada je bila mala i koja joj je omiljena novogodišnja pesmica:

Još kao mala sam se praznicima više radovala zbog ukrašavanja kuće, porodičnih ručkova i zajedničkog provođenja vremena, više nego zbog poklona (valjda mi je oduvek bilo jasno da se tu neću baš usrećiti :). Poklona je bilo, ali skromnih. Skromno se želelo, a tako se i dobijalo :). Sve u svemu, praznike smo provodili zajedno, porodično, uz TV programe i pamtim ih po osećaju sreće, a tako i treba da bude, zar ne? Omiljena novogodišnja pesma je ustvari jedna šala, već godinama se sa njom šalimo u društvu, bez te pesme nema praznika, a u pitanju je pesma grupe Steklovataa – Novi God. Posebno volim efekte, u toj pesmi, padaju zvezdice itd. Teško je za prepričati, pa je potražite na internetu.

IMG_0057

Ne zaboravite da je manifestacija i humanitarnog karaktera jer se svakog dana, dok traje program, prikuplja odeća za beskućnike u Futogu.

Sve do 8. januara u sklopu SC BIG deca svih uzrasta izvodiće program novogodišnjih i božićnih pesama na dekorisanoj konstrukciji u obliku jelke i tako simbolično predstavljaju Raspevanu Prazničnu Jelku.

Singing Christmas Tree je događaj koji se prvi put održava u Srbiji po uzoru na svetske metropole, a naši mališani imaju čast da učestvuju i uživaju u ovoj manifestaciji zahvaljujući saradnji magazina Hello! i UNICEF-a sa Shopping Centrom BIG.

Autor: NsHronika.rs