Početna Danas u gradu #BIGRaspevanaJelka: Prednovogodišnja atmosfera večeras uz hor OŠ Sonja Marinković i Tatjanu Ječmenicu

#BIGRaspevanaJelka: Prednovogodišnja atmosfera večeras uz hor OŠ Sonja Marinković i Tatjanu Ječmenicu

DSC_0005

Vesela prednovogodišnja atmosfera mogla se osetiti i sinoć u BIG Shopping Centru jer je Raspevana Praznična Jelka još jedno, deveto veče po redu izmamila osmehe svih prisutnih.

DSC_0017

Deca iz hora “Čarobne frulice” poput pravih malih profesionalaca, uniformisani u prugaste majice, sa crvenim maramama oko vrata i novogodišnjim kapicama, svoj repertoar su obojili laganim melodijama dočaravajući atmosferu snežne novogodišnje večeri, a specijalan gost bio je Aleksandar Saša Filipović, autor i voditelj čuvene emisije “Tabloid”.

DSC_9992

Večeras nastavljamo naše praznično druženje i to uz hor OŠ Sonja Marinković i teniserku Tatjanu Ječmenicu koju smo pitali po čemu pamti praznike i koja joj je omiljena novogodišnja pesmica:

Pa ovako, praznike pamtim po tome što nam je porodica uvek bila na okupu, što se u celom domu osetila vesela i praznicna atmosfera. Svi smo se radovali kićenju jelke i to je bio poseban ritual. Svake godine ukrasi su se menjali i izgled jelke je bio drugačiji ali svećice tj. lampice su bile neizbežne. Tada smo bili u fazonu da pored jelke kitimo i prostorije stana, tako da su ukrasi visili po slikama ili su se prostirali od jednog ka drugom zidu… tako da čim se uđe u kuću osećalo se da je atmosfera drugačija nego drugim danima tokom godine. Pored toga, doček Deda Mraza je bio od posebnog značaja i pokloni su se sa nestrpljenjem čekali… Svako jutro smo se budili i trčali do jelke da vidimo da li je bio Deda Mraz i ostavio nešto za nas. Naravno tu su i paketići od Deda Mraza iz tatine firme, gde smo se i slikali sa njim. Sećam se da je to bilo baš uzbudljivo i nešto što smo preko cele godine čekali. Sve u svemu novogodišnji praznici su mi ostali u lepom sećanju jer su se dešavale lepe stvari, dobijali smo poklone i svi su nekako bilo veseli i radosni. Pa tako mi je i omiljena pesma ostala u sećanju, a to je “Deda Mraze, Deda Mraze, ne skreći sa staze…“.

DSC_9995

Sve do 8. januara u sklopu SC BIG deca svih uzrasta iz novosadskih škola jezika, glume i pevanja izvodiće program novogodišnjih i božićnih pesama. Mališani nastupaju na dekorisanoj konstrukciji u obliku jelke i tako simbolično predstavljaju Raspevanu Prazničnu Jelku.

Ova manifestacija humanitarnog je karaktera jer se svakog dana, dok traje program, prikuplja odeća za beskućnike u Futogu.

Singing Christmas Tree je događaj koji se prvi put održava u Srbiji po uzoru na svetske metropole, a novosađani imaju čast da uživaju u ovoj manifestaciji zahvaljujući saradnji magazina Hello! i UNICEF-a sa Shopping Centrom BIG.

Autor: NsHronika.rs