Početna Danas u gradu “Braća po babine linije”: Premijera novog Bajićevog filma sutra pred Novosađanima

“Braća po babine linije”: Premijera novog Bajićevog filma sutra pred Novosađanima

0

Braca po babine linije 1 (Rados Bajic, Jelena Gavrilovic)

Svečana premijera komedije “Braća po babine linije” biće upriličena večeras u beogradskom u Sava centru. Nakon toga, počev od Novog Sada, gde će film biti premijerno prikazan sutra u bioskopu Arena Cineplex, premijere će biti održane u svim većim gradovima širom Srbije i regiona, gde će publika imati priliku da pozdravi glumce i autore projekta.

Od autora najgledanijeg televizijskog programa na našim prostorima, reditelja i scenariste Radoša Bajića, ovog proleća nam stiže komedija “Braća po babine linije”. To je komedija naravi i mentaliteta, koja kreće u susret milionskom auditorijumu poštovalaca, gledalaca i “vernika” – koje su Radašin, Milašin, Dragojlo, sin Dragan, Radojka, Zlatana i ostali – zauvek osvojili u kultnoj TV seriji “Selo gori a baba se češlja”.

Braca po babine linije 2 (Milorad Mandic, Enver Petrovci)

U jednoj novoj i atraktivnoj dramaturškoj postavci i montaži, u komediji “Braća po babine linije” videćemo sudar dva sveta. Jednog tradicionalnog, narodskog, koji prkosi globalizaciji i od kojeg po svaku cenu želimo da pobegnemo i drugog novog, uvezenog, savremenog, takozvanog modernog, sveta opsene, lakih para – koji nam je nametnut kao novi kulturni i civilizacijski vrednosni reper i trend. Možemo li relaksirati i nasmejati gledaoce do suza – a istovremeno zauzeti stav i poslati odgovornu društvenu poruku?

Da bismo to uspeli, ovog puta protagoniste priče smo izmestili iz dobro poznatog seoskog ambijenta u nove, nepoznate okolnosti i situacije. Dali smo im nadu da mogu preko noći promeniti svoje živote na bolje i ostvariti svoje snove, uz uslov – da se odreknu sami sebe. U živote glavnih junaka, čuvenih Petlovčana – Radašina i Milašina (Radoš Bajić i Milorad Mandić Manda), koje na početku filma zatičemo u “normalnom agregatnom stanju svađe bez ikakvog razloga”, jednoga dana stiže isto pismo, upućeno svakom ponaosob. Oni, vođeni snom o lepšem životu i rešenju svih problema, shodno instrukcijama koje su dobili u pismu – kreću iz Petlovca na put… samo oni znaju gde – i koji? No, kako to u životu često biva, umesto da stignu do Beograda gde ih čeka daleki rođak iz Australije, “Radašin će zalutati sa tajanstvenom plavušom (Jelena Gavrilović) u gorostasnim planinama u kojima riču medvedi”, a Milašin će “umesto da pre Radašina stigne do ‘blaga’ koje ga čeka, zaglaviti u selo Vranovo, na planini Sokolovica, sa koje puca vidik na zonu bezbednosti, gde dronovi svaki dan izviđaju ono malo Srba koji su tu ostali”. Tako njihovo putešestvije ka boljem sutra – postaje put do beskraja.

Braca po babine linije 3 (Nada Blam, Ljilja Stjepanovic, Olga Odanovic)Na ovom putu im se pridružuju i ostali radoznali stanovnici Petlovca. Radojka (Ljiljana Stjepanović), Zlatana (Olga Odanović) i sin Dragan (Nenad Okanović) kreću u potragu za Radašinom i Milašinom. Igrom slučaja, vođeni različitim ciljevima, u nekom momentu na jednom mestu se okupljaju svi Petlovčani, ujedinjeni pred pitanjem: “Gde su braća po babine linije!?”

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo