Početna Danas u gradu Četvrta “Alternatura”, okupljanje ispred Železničke stanice

Četvrta “Alternatura”, okupljanje ispred Železničke stanice

0

Danas, 11. avgusta od 18 časova započeće četvrta po redu biciklistička “Alternatura”.

Okupljanje je ispred Železničke stanice, a pred učesnicima je i nova inspirativna tema – “Digitalni nomadi: Freelancing na točkovima”.

Na ovoj četvrtoj turi imaćete priliku da čujete kako izgleda spakovati posao i putovanje u isti kofer.

Danas se mogu naći razni poslovi na platformama za zapošljavanje, a ako ste dovoljno hrabri, možete iskoristiti prednost mobilnosti koju ovakav način zaposlenja nosi, sesti na svoj bicikl i obići zemlje koje ste oduvek želeli da vidite.

Moći ćete se prisetiti i toga kako su ljudi ranije putovali i svratiti do stare Ložionice gde ćete uz pomoć Udruženja “Vojvođansko društvo za železnicu” saznati koje to priče iz bogate istorije ona krije.

– U prethodne tri ture obišli smo Liman, Telep, Novo naselje i Centar i okupili ljude željne znanja i dijaloga. Pričali smo o arhitekturi Novog Sada, otkrili kako izgleda putovati bajsom po svetu i obišli naše česte “prolaznike”, spomenike kulture. Na svakoj turi gosti su bili upečatljivi predavači koji su okupljenima preneli svoja iskustva, a pred nama je još pet zanimljivih vožnji i veoma inspirativnih tema – ističu organizatori ture.

“Alternatura” će se održavati svake subote od 18 časova, sve do 8. septembra, uz podršku Gradske uprave za kulturu Novog Sada i “Invictabike” servisa.

– Nakon uspešnih projekata “Tour de Naselje” realizovanog u prethodne tri godine na Novom naselju, ove godine posetićemo više od osam delova grada! Pored raznovrsnog programa, bicikl je nezaobilazan deo naših tura, kao vid širenja svesti o alternativnom i zdravom stilu života.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Promo