Početna Danas u gradu Danas na Trgu slobode pokazne vežbe policije

Danas na Trgu slobode pokazne vežbe policije

Policijska uprava u Novom Sadu svečano će danas obeležiti Dan i slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Dan policije.

Kako je saopšteno, svečanost počinje u 12 sati na Trgu slobode, gde će biti izložena oprema, vozila i edukativni materijal. Interventna policija i pripadnici žandarmerije demonstriraće u dvema pokaznim vežbama hapšenje osumnjičenog i oslobađanje taoca.

U obeležavanju Dana Ministarstva, osim pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu i novosadskog Odreda žandarmerije, učestvovaće i Centar za osnovnu policijsku obuku iz Sremske Kamenice.

Centralna manifestacija povodom obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije biće održana u 12 časova ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije. Proslava će početi u 9.30 časova u beogradskoj Knez Mihajlovoj ulici gde će biti održan tradicionalni svečani defile čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske. Proslava će biti završna u 20.30 sati koncertom policijskih orkestara ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Poljske i Mađarske, kao i poznatih domaćih pevača na Kalemegdanskoj promenadi.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay