Početna Danas u gradu Danas počinju 59. Zmajeve dečje igre

Danas počinju 59. Zmajeve dečje igre

zmajeve-decje-igre

U Novom Sadu danas počinju 59. Zmajeve dečije igre i trajaće do 12. juna. Dok su prepodnevni časovi rezervisani za svečano otvaranje u Spomen – zbirci “Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Kamenici, po podne, već od 17.30 Novi Sad biće u znaku dece iz celog regiona.

Muzičko-scenski nastupi, ali i edukativni programi u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu samo su deo petodnevnog, gustog rasporeda.

Glavni gradski trg biće velika scena, tu će biti i bolnica za medvediće, a program će se odvijati i u Zmaj Jovinoj ulici, na uglu Gimnazijske i Dunavske, Pozorištu mladih i brojnim drugim lokacijama.

Dečija radio grupa Radio Novog Sada od oktobra sprema predstavljanje. Rekli su nam samo da počinju svojom himnom, jer ostatak nastupa ne žele da otkriju.

Manifestaciju će obeležiti i promocija Dečijeg programa Prvog programa radija RTV-a i emisija “Dečiji budilnik”, “A sad ja” i “Tinejdž svet” autorke Mirjane Petrušić Zmajjovane. Promocija će biti održana u subotu, 11. juna u 20 časova na maloj bini u Zmaj Jovinoj ulici.

Ovogodišnji laureati tradicionalnog priznanja Zmajevih dečijih igara su pesnici Mošo Odalović i Peđa Trajković, kao i Politikin zabavnik.

Izvor: RTV
Foto: Logo