Početna Danas u gradu “Dobro došli na Naselje” danas i sutra na Novom naselju

“Dobro došli na Naselje” danas i sutra na Novom naselju

Danas će biti održana šesta po redu manifestacija “Dobro došli na Naselje”, u međublokovskom prostoru između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak. Posetioce očekuje više od 100 izvođača koji su se za učešće na festivalu prijavili preko konkursa.

Program će početi u 10 časova, a na festivalu će se naći različiti sadržaji poput predstava, muzičkih performansa, radionica, izložbi, instalacija, raznovrsnih izlagača, filmova, plesnih tačaka i mnogo toga drugog. Između ostalih, na festivalu posetioci će uživati u nastupima bendova “Soundcheck Orchestra”, hora “Ison” i orkestra “Dobri ljudi”.

“Zeleni Barjak” će predstaviti kako su izgledale srednjovekovne borbe, a Udruženje savremene umetnosti i ekologije “Jungle Island” će u parku “Među brezama” okupljene naučiti raznim veštinama ukrašavanja prirode uz izradu različitih dekoracija.

Najmlađi će uživati u različitim pozorišnim i animatorskim izvedbama, a pored brojnih kreativnih programa na festivalu će se naći i edukativne, sportske i ekološke radionice, kao i humanitarne akcije poput “Knjigom do osmeha” ali i novooformljenog koncepta Novog kulturnog naselja “Trange Frange Pijaca” gde će građani moći da razmene stvari poput garderobe, kućnog escajga i nameštaja.

Na festivalu je u proteklih pet godina nastupilo nekoliko stotina učesnika svih uzrasta i predstavlja jednu od najdražih manifestacija građana Novog naselja, ali i brojnih građana Novog Sada.

Festival će i ovog septembra okupiti umetnike, ljubitelje kulture, i komšije najrazličitih uzrasta nakon sjajna četiri meseca i uspešno realizovanih pešačkih šetnji “Novo kulturno nasleđe”, performansa “Useljenje – Simulacija Kulturnog centra Novo naselje” i do sada najkvalitetnijeg i najposećenijeg filmskog festivala “21114 – Film fest” i još jednom ojačati inicijativu za institucijom kulture na Novom naselju.

Festival je podržan od strane Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada i deo je platforme Kaleidoskop.

Izvor: Novisad.com
Foto: Promo