Početna Danas u gradu Druga strana Ulice Ive Andrića na Limanu dobija biciklističke i pešačke staze

Druga strana Ulice Ive Andrića na Limanu dobija biciklističke i pešačke staze

0

Ulica Ive Andrića dobiće više stotina metara novih biciklističkih i pešačkih staza u okviru uređenja prilaza prodajnom objektu Lidla koji je u izgradnji.

Ovi radovi su planirani u javnoj nabavci Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), a procenjena vrednost radova je 59 miliona dinara bez PDV-a.

U sklopu uređenja celog prostora oko buduće prodavnice gradiće se više stotina metara biciklističkih i pešačkih staza, od ulice Heroja Pinkija do 1.300 kaplara, sa strane gde će biti Lidl.

Ovim će Ulica Ive Andrića nakon završetka radova imati obostrane staze za pešake i bicikliste, što je značajno za one koji ovim putem idu ka Ribarskom ostrvu i Šodrošu.

Prema konkursnoj dokumentaciji, na kraju Limana IV, pored postojeće autobuske okretnice, predviđena je gradnja i rekonstrukcija 400 metara kanalizacione mreže, 900 metara vodovodne mreže, kao izgradnja i elektromreže i javne rasvete.

Skoro neposredno uz okretnicu biće probijena saobraćajnica u dužini od oko 50 metara koja će voditi od Ulice Ive Andrića do budućeg prodajnog objekta Lidla.

Rok za dostavljanje ponuda na tenderu UGZI-ja je 21. oktobar.

IZvor: 021.rs
Foto: Pixabay