Početna Danas u gradu Festival vina “Interfest” od danas na Trgu slobode

Festival vina “Interfest” od danas na Trgu slobode

0

Međunarodni festival vina “Interfest”, 15. po redu, počinje danas, 14. juna na Trgu slobode, i trajaće do subote, 16. juna.

Posetioci će imati priliku da probaju neku od 500 vinskih etiketa iz više od sto vinskih podruma, najavila je direktorka festivala Nataša Budisavljević Radišić.

Tokom festivala biće organizovane i razne radionice i paneli, kao i bogat muzički program na Trgu slobode. Muzički program će prvog i drugog dana početi u 20 časova, dok će poslednjeg dana manifestacije muzika na trgu početi u 19:30 časova. Program će uglavnom uključivati tamburaške orkestre, ali i klasičnu, filmsku i modernu pop-rok muziku.

Jedan od panela biće i degustacija vina koja su na ovogodišnjim prestižnim takmičenjima “Decanter World Wine Awards” (London) i “Balkans International Wine Competition” (Sofija) osvojila nagrade. Uz priču o tome kako se gradi kvalitet i dostiže uspeh, kao i na koji način se vrši ocenjivanje, posetioci će imati priliku da probaju šest vrhunskih vina Srbije, koja u velikoj konkurenciji osvajaju Evropu i svet.

Na ovogodišnjem “Interfestu” biće predstavljen projekat “Central Danube Tour”. Ovaj projekat odnosi se na prekograničnu saradnju Hrvatske i Srbije, čiji je cilj da unapredi turistički razvoj u prekograničnoj regiji Srednjeg Dunava.

Festival će sva tri dana biti otvoren od 19 sati do ponoći. Vaučeri za degustaciju iznosiće 100 dinara, dok će cena vinske čaše biti 250 dinara.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here