Početna Danas u gradu #FoodPlanet2020 – Indija predstavlja kulturu i nacionalnu kuhinju

#FoodPlanet2020 – Indija predstavlja kulturu i nacionalnu kuhinju

0

Četvrti po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Srcem za sve”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications”  i  “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 10. oktobra na platou isped Sportsko-poslovnog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Danas će se na festivalu predstaviti Indija, s početkom u 18 časova. Posetiocima će se obratiti ambasador Indije Subrata Batačardži koji će posetiocima pokušati da približi kulturu i tradiciju svoje zemlje. Takođe, svi prisutni, biće u prilici i da degustiraju specijalitete indijske kuhinje, dok će današnji program biti upriličen i izvedbom tradicionalnog indijskog plesa.

Sve do 20. oktobra, tokom 10 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na platou će se nalaziti i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.