Početna Danas u gradu Gradonačelnik prisustvovao proslavi školske slave Svetog Save u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”

Gradonačelnik prisustvovao proslavi školske slave Svetog Save u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”

Milos Vucevic OS Dositej Obradovic (1)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je proslavi školske slave Svetog Save u OŠ “Dositej Obradović” gde su učenici u saradnji sa nastavnicima pripremili priredbu.

Uvek mi je zadovoljstvo kada se nađem u ovako lepom društvu, posebno na ovako važan praznik kao što je crkvena i školska slava Sveti Sava. Srce mi je puno kada vidim ovu divnu decu, a sećajući se velikih dela Svetog Save, zadatak nas odraslih je da decu sačuvamo od svih zala, da im omogućimo srećno detinjstvo i da im obezbedimo dobre uslove za rad i život u našoj državi Srbiji. Njihovi osmesi su motiv koji nas pokreće da uvek budemo bolji, i nadam se da ćemo se i narednih godina okupljati da zajednički proslavimo školsku slavu – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Milos Vucevic OS Dositej Obradovic (2)

Škola “Dositej Obradović” osnovana je 1961. godine, dobila je ime po velikom srpskom prosvetitelju Dositeju Obradoviću i ima 670 učenika u 27 odeljenja. Škola se posebno izdvaja po rezultatima iz fizike na takmičenjima svih nivoa, a nastava se odvija na srpskom jeziku pri čemu se neguju još i maternji jezik sa elementima nacionalne kulture i to: mađarski, rusinski, slovački i romski jezik.

Gradonačelnik Miloš Vučević posetio je i vrtić “Guliver” kako bi sa najmlađim Novosađanima, njihovim roditeljima i vaspitačima proslavio ovaj važan školski i crkveni datum posvećen prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju Svetom Savi.

Milos Vucevic OS Dositej Obradovic (3)

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad