Početna Danas u gradu “Humani ponedeljak” odlaže se zbog lošeg vremena

“Humani ponedeljak” odlaže se zbog lošeg vremena

Tamara_Banic

Akcija “Humani ponedeljak” odlaže se zbog lošeg vremena za sledeći ponedeljak 1. Juna na Štrandu, a ovaj put prikupljaće se novac za pomoć 16-godišnjoj Tamari Banić iz Kovilja, koja boluje od cerebralne paralize.

Zbog bolesti koja joj skoro u potpunosti onemogućava kretanje, Tamara se obrazuje kod kuće, inače je učenica osmog razreda Specijale Osnovne škole Dr Milan Petrović.

Kako bi se pobošljalo njeno kretanje, potrebno je nabaviti aparat CERAGEM ili omogućiti njegovo iznajmljivanje. Terapije pomenutim aparatom znatno joj ublažavaju bolove prilikom kretanja. Inače, porodica Banić je u veoma teškoj finansijskoj situaciji – otac joj povremeno radi u pekari, dok je majka nezaposlena, rekli su nam u gradskom zelenilu, inače organizatori ove akcije.

Pozivaju se svi Novosađani da se 1. Juna i svakog narednog ponedeljka do kraja sezone pridruže na gradskoj plaži i dobrovoljnim prilogom, koji će predstavljati i ulaznicu na Štrand tog dana, pomognu lečenje dece obolele od retkih i teških bolesti. Kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene pored ulaza, pa se Novosađani mole da pomognu našim malim sugrađanima.

Budimo humani.

Autor: Ivana Knežević