Početna Danas u gradu Istinomer: Politička tribina o stanju u Vojvodini večeras na SPENS-u

Istinomer: Politička tribina o stanju u Vojvodini večeras na SPENS-u

istinomer_logo

Javna debata o političkom i uopštenom stanju u Vojvodini, u organizaciji “Istinomera”, održaće se danas u amfiteatru SPENS-a.

Na debati će učestvovati predstavnici političkih stranaka u Vojvodini: Miroslav Vasin; Demokratska stranka, Uranija Kozmidis Luburić, Socijaldemokratska stranka; Borko Ilić, Demokratska stranka Srbije; Srđan Kružević, Socijalistička partija Srbija – Jedinstvena Srbija; Dušan Jakovljev, Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Na debatu su bili pozvani i predstavnici Srpske napredne stranke, ali se nisu odazvali pozivu, kažu organizatori.

Neka od pitanja koja će na “Istinomer” debati biti otvorena su: Da li politička volja može rešiti pitanje finansiranja Vojvodine? Kako rešiti visoku stopu nezaposlenosti i ko je u stvari zaslužan za otvaranje radnih mesta, pokrajinska ili republička vlast? Zemljište – mnogo problema i premalo rešenja? Da li političke trzavice štete razvoju Vojvodine? Zbog čega u ovoj pokrajini ima najviše preletača?

Poziv da prisustvuju planiranoj debati upućen je političkim partijama, predstavnicima nevladinih organizacija, građanima i građankama koji su zainteresovani da prisustvuju debati.

Ideja je da tokom jednočasovne debate, učesnici predstave svoje političke programe i obećanja, dok bi građani i građanke, predstavnici organizacija civilnog društva kao i predstavnici medija, imali priliku da saznaju šta bi političke partije uradile ukoliko dođu na vlast, kao i da postave pitanje učesnicima debate.

Moderatorka debate će biti novinarka “Istinomera” Vesna Radojević. Debata počinje u 18 časova.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Logo / Istinomer