Početna Danas u gradu Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” stigla u Novi Sad

Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” stigla u Novi Sad

0

Centar za lokalnu demokratiju uz medijsku podršku kompanije “Color Media Communications” u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja četvrtu godinu zaredom organizuje kampanju “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet”.

Kampanju su podržale i ambasade stranih država u Beogradu, pa smo na naše veliko zadovoljstvo u projekat uvrstili predloge stranih država iz celog sveta.

Izložba na kojoj su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz celog sveta gostovaće širom Srbije i tokom 2023. godine, te će posetioci izložbe biti u prilici da se upoznaju sa interesantnim životnim pričama tih ličnosti.

Cilj ove društveno odgovorne kampanje je prevazilaženje predrasuda prema ljudima sa invaliditetom, kroz sjajne primere osoba koje su predstavljene na izložbi, kao i podizanje njihove vidljivosti u društvenoj zajednici.

Otvaranje izložbe “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet”, održaće se u petak, 23.12.2022, sa početkom u 17.00h u okviru manifestacije “Božićna čarolija”, na platou ispred TC Promenada.

Izložbu će otvoriti Nina Janjić, defektolog Škole za specijalno obrazovanje “Dr Milan Petrovič” i Ivana Rajinac, koordinator projekta, Color Media Communications.