Početna Danas u gradu Izložba pasa mešanaca na Novosadskom sajmu

Izložba pasa mešanaca na Novosadskom sajmu

0

Izložba pasa mešanaca, koju šesti put organizuje JKP “Zoohigijena i veterina Novi Sad” biće održana danas, 3. novembra, u hali 2 Novosadskog sajma.

Uvođenje pasa počeće u devet, a svečano otvaranje izložbe predviđeno je u 10.30 časova. Izlagači mogu prijaviti pse mešance, invalidne, slepe ili gluve pse, a potrebno je da ponesu važeću potvrdu o vakcinaciji protiv besnila ili pasoš iz kojeg se može utvrditi važenje vakcine, u suprotnom psi neće biti pušteni u izložbeni prostor.

Prijavljeni psi će se takmičiti u devet kategorija, a jedan pas može biti prijavljen u najviše dve kategorije.

Vlasnici svoje pse mogu prijatviti u kategorijama: “Najklinci i klinceze” (izbor za najlepši par pas i dete), “Ogledalce moje” (izbor za vodiča ili vlasnika psa najsličnijeg svom ljubimcu), “Najdlakavac” (izbor za najčupavijeg psa), “Al’ se nekad dobro jelo” (izbor za najlepše „elegantno popunjenog” psa), “Ne pitaj me za godine” (izbor za najstarijeg psa), “Moj garavi gari” (izbor za najlepšeg crnog psa), “Niko kao ja” (izbor za najlepšeg psa s invaliditetom), “Uši moje ponosno nosim” (izbor za najlepše uši), “Unikatni miks” (izbor za jedinstvenog mešanca).

Pobednik iz svake kategorije prolazi u finale “Ko je šmeker celog grada” i takmičiće se za prvu, drugu ili treću nagradu.

Iz “Zoohigijene” poručuju da psi moraju da budu na povocu za vreme trajanja izložbe, a agresivni da imaju zaštitnu korpu, te da puštanje pasa s povoca i istrčavanje nisu dozvoljeni.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay