Početna Danas u gradu Koncert iz ciklusa “Paviljon muzike” večeras u Gradskoj kući

Koncert iz ciklusa “Paviljon muzike” večeras u Gradskoj kući

0

www.kcns.org.rs_2016-04-04_11-23-41_paviljon-muzike-5-april-768x496

U svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu danas u 20 časova, u okviru ciklusa “Paviljon muzike”, koncert će održati Veronika Antunović Marić – oboa, Ksenija Mijatović – flauta i Slobodanka Stević – klavir.

Ulaz je slobodan, navodi se u pozivu.

Veronika Antunović-Marić diplomske i magistrarske studije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U školskoj 1999/2000. godini bila je studentkinja na Muzičkoj akademiji „List Ferenc” u Budimpešti.

2003. godine bila je aktivna učesnica na majstorskim kursevima u Mađarskoj kod oboiste Lenčeš Lajoša iz Štutgarta i u Nemačkoj, kod Štefana Šilija. 2004. godine i 2006. godine pohađala je majstorski kurs kod oboiste Hansjerg Šelenbergera u Nemačkoj.

Nastupala je na mnogim koncertima kao solistkinja, te sa kamernim sastavima u Srbiji i Mađarskoj. Radila je kao profesorica oboe u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banja Luci od 2001. do 2011. godine. Od 2008. godine nastupa sa pijanistkinjom Timeom Hotić. Trenutno radi u orkestru Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu kao solo oboistkinja i članica je Novosadskog duvačkog kvinteta i trija flauta, oboa i klavir.

Ksenija Mijatović rođena je 1982. godine u Somboru, a Akademiju umetnosti završila je u Novom Sadu. Od početka muzičkog školovanja osvojila je mnoge prestižne nagrade, a najznačajnije priznanje predstavlja I nagrada (100 bodova) na međunarodnom takmičenju mladih muzičara u Ohridu, “Ohridski biseri”.

Nastupala je u Somboru, Novom Sadu, Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Palanci… U okviru tradicionalnih projekata Akademije umetnosti u Novom Sadu, nastupila je kao solistkinja uz pratnju Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti. Snimala je za RTV Novi Sad. Takođe, svirala je i u velikom broju kamernih sastava.

Pohađala je majstorske kurseve kod Mihaela Martina Koflera (Austrija), Sofi Šerije (Francuska), Janoša Balinta (Mađarska), Iceša Gergelja (Mađarska), Borisa Previšića (Švajcarska), kao i majstorski kurs iz kamerne muzike kod profesora Norberta Girlingera (Austrija) i Boštjana Lipovšeka (Slovenija).

Slobodanka Stević je rođena u Novom Sadu. Diplomirala je i završila master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi dr Doriana Leljaka. Kao pijanistkinja usavršavala se na kursevima kod eminentnih pedagoga: Dušan Trbojević, Kemal Gekić, Nevena Popović, Jokut Mihailović, Iris Kobal, Ninoslav Živković, Svetlana Bogino, Vladimir Ogarkov, Sergej Markarov, Edvard Turgeon, Juval Admoni, Tami Kazanava i dr.

Nastupala je kao solistkinja i članica kamernih sastava u više od 20 zemalja sveta. Od 2003. godine bila je angažovana na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, prvo kao saradnica u nastavi klavira, potom kao saradnica na gudačkom odseku, kao i na odseku za udaraljke.

Od 2005. godine članica je klavirskog dua Ingmar. Stevićeva je deo ansambla “Orfelin” kao i “Boris Kovač & New Ritual Group”. Pored profesure u Muzičkoj školi “Isidor Bajić”, angažovana je honorarno u Srpskom narodnom pozorištu. Snimila je nekoliko CD izdanja: Petrovaradinska svita, Ingmar-Hesitation, Anamnesis, Cataloge of memories. Trenutno priprema novi CD sa muzikom savremenih srpskih kompozitora za 2 klavira. Dobitnica je godišnje nagrade Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije za 2010. godinu.

Izvor: RTV
Foto: Promo