Početna Danas u gradu Koncert Milice Stojadinović večeras u Gradskoj kući

Koncert Milice Stojadinović večeras u Gradskoj kući

0

novi sad

U svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu večeras u 20 časova koncert će održati Milica Stojadinović – sopran i Silvano Zabeo – klavir. Ulaz je slobodan.

Na programu će biti, između ostalog biti, dela Biničkog, Milojevića, Konjovića, Rahmanjinova i Pučinija.

Milica Stojadinović je redovna profesorka i šefica Katedre za solo pevanje na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Gostovala je u svim većim gradovima Srbije, kao i u inostranstvu. Nastupala je sa najkvalitetnijim orkestrima: Rostovska filharmonija, Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar RTS, Beogradska simfonijeta, Filharmonijski orkestar Vojske Jugoslavije, Novosadski kamerni orkestar, kao i sa našim najeminentnijim dirigentima.

Silvano Zabeo predaje klavirsku pratnju na Konzervatorijumu “Đuzepe Tartini” u Trstu. U svojoj bogatoj karijeri radio je u Operi u Monte Karlu, pozorištu “La Fenice” u Veneciji, pozorištu “Verdi” u Trstu i u Bavarskoj državnoj operi u Minhenu. Sarađuje sa Univerzitetom u Istanbulu, Yokohama Arts Foundation, Ars Vocalis México i drugima. Držao je master klas na Univerzitetu North Texas, Univerzitetu primenjenih nauka u Finskoj, Visokoj muzičkoj školi u Štutgartu, Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Gakuen muzičkoj školi u Tokiju i u Šangaju.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Guliver / ThinkstockPhotos