Početna Danas u gradu Kreativna radionica o slici Teodore Dunđerski u GMS

Kreativna radionica o slici Teodore Dunđerski u GMS

Kreativna radionica “Ponosno stoji ispred svog dvora lepa Dunđerski Teodora” održaće se danas u Galeriji Matice srpske.

Na ovoj radionici mališani će posmatrajući reprezentativni portret Teodore Dunđerski videti sa kakvom veštinom i umećem je poznati slikar Paja Jovanović dočarao njenu lepotu i nežnost. Otkriće gde se to ona nalazi i zašto je iza nje naslikan dvorac. Saznaće nešto više o porodici Dunđerski kojoj je pripadala i Teodora, o tome čime su se članovi ove porodice bavili, gde su živeli i zbog čega su bili važni za naš grad. Posmatrajući elegantnu haljinu koju nosi Teodora, mališani će se oprobati u ulozi modnih dizajnera i kreiraće svoje omiljene odevne predmete.

Radionica je otvorena za svu zainteresovanu decu uzrasta od pet do 11 godina.

Program će početi u 11 časova.

Kreativne radionice za decu u decembru posvećene su novoj stalnoj postavci Galerije Matice srpske “Slike velikih formata – svedočanstva epoha”. U Velikoj sali Galerije mališani će se upoznavati s remek-delima rađenim na monumentalnim platnima, promišljaće o njima i praviti svoja umetnička dela. Otkriće zašto su ove slike različitih tema i motiva rađene u velikim dimenzijama, i šta je sve potrebno da jedan umetnik zna kako bi napravio takvu sliku.

Nakon upoznavanja s velikim umetničkim delima, za mališane će na poslednjoj radionici u decembru biti organizovan novogodišnji maskenbal.

Izvor: 021
Foto: GMS