Početna Danas u gradu Kreativna radionica za decu “Sa mamom u Luvru…”

Kreativna radionica za decu “Sa mamom u Luvru…”

0

sava_sumanovic_radionice

Kreativna radionica za decu “Sa mamom u Luvru…” biće održana danas, 16. aprila, od 11 do 12.30 sati u Galeriji Matice srpske.

Ciklus radionica u okviru izložbe “Jedna francuska epizoda Save Šumanovića” posvećen je tom slikaru, njegovim putovanjima u Pariz i zanimljivim avanturama koje je tamo doživeo.

Kroz nekoliko epizoda iz Savinog života, deca će saznati ko je bio ovaj slikar i kako je provodio vreme u Parizu, a istovremeno će upoznati francusku kulturu i umetnost prve polovine XX veka. U kreativnom delu radionica mališani će prikazati po jednu epizodu iz života slikara i na kraju dobiti svoju malu slikovnicu o Savi Šumanoviću.

Četvrta radionica će deci otvoriti vrata jednog velikog muzeja i dati im priliku da prošire svoja znanja o muzejima i galerijama. Naučiće koja se slavna umetnička dela čuvaju među zidovima nekadašnjeg dvorca Luvr i upoznati se sa umetnicima koji su ih stvorili.

Takođe, saznaće da je Sava često odlazio u ovaj muzej i tražio inspiraciju među starim majstorima, kao i o njegovoj “specijalnoj” poseti kada je prvi put odveo svoju majku u Luvr. Na kraju radionice, deca će prikazati sebe zajedno sa roditeljima u prostoru ovog velikog muzeja.

Izvor: 021
Foto: Promo