Početna Danas u gradu LSV: Labudovi u Dunavskom parku da dobiju spomenik

LSV: Labudovi u Dunavskom parku da dobiju spomenik

0

isa_und_bisa

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podneće inicijativu da se labudovima u Dunavskom parku podigne spomenik. Kako navode, labudovi u Dunavskom parku su godinama bili jedan od simbola Novog Sada, njegove uređenosti, kulture i pristojnosti.

“Najmanje što Novi Sad može jeste da im se spomenikom oduži za sve što su u njemu predstavljali i po čemu će ga pamtiti turisti pred kojima smo se ponosili, deca koja su u njihovoj blizini prohodala i parovi koji su se pored njih venčavali. Četiri godinu ove gradske vlasti u Novom Sadu se dešavalo svašta. Od uništavanja gradskih preduzeća, razbijanja inventara u salama za daće, preko osveštavanja vode u Vodovodu, prljavih ulica, saobraćajnih kolapsa i svečanog obeležavanja radova na početku postavljanja semafora. Međutim, činjenica da su psi lutalice postali toliki problem u gradu da su zaklali labudove u Dunavskom parku je najtužniji dokaz tog sveopšteg rasula u gradu. Zbog svega navedenog, labudovi u Dunavskom parku zaslužuju spomenik”, smatraju ligaši.
Oni su naveli da će odbornička grupa i Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine na tom spomeniku insistirati dokle god on ne bude postavljen.

Autor i foto: 021.rs