Početna Danas u gradu Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen u Domu za ometene u razvoju...

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen u Domu za ometene u razvoju u Veterniku

20151203_101716

Danas je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Domu za ometene u razvoju u Vetreniku priređena priredba u kojoj su učestvovali korisnici doma i time predstavili svoje dragoceno umetničko umeće. Pre samog programa, gradonačelnik Miloš Vučević je svečano uručio ključeve kombi vozila koje je gradska uprava za socijanu pomoć donirala, direktoru ove ustanove Zoranu Arbutovu i istakao da je za njega velika čast da današnji dan provede baš u ovoj ustanovi.

20151203_101048

Prethodnih godina je grad Novi Sad imao kvalitetnu saradnju sa domom ometenih u razvoju, bili smo partneri na mnogim projektima i sve uspešno privodili kraju. Imamo potrebu i zadatak da snažno podupiremo rad doma i u 2016. godni, i ne samo sa domom u Veterniku, nego sa svim udruženjima koja se bave zaštitom prava osoba sa invaliditetom. Ponosan sam što smo našim zalaganjima podigli lestvicu na ovom polju i mislim da možemo da služimo kao dobar primer i drugim lokanlim samoupravama“, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

20151203_102610

Direktor doma za ometene u razvoju Zoran Arbutov je istakao je da je ovo jedan lep gest za završetak ove godine i da grad već godinama podržava njihove projekte. Dom ometenih je trenutno najveća institucija tog tipa i ima 540 korisnika i ovo vozilo će im svakako mnogo pomoći u prevozu svojih korisnika kako do škole tako i na organizovane izlete. Rotary club Novi Sad je takođe donirao aparat za EKG, koji je ustanovi od velikog značaja.

20151203_110721

Priredba koju su pripremili deca korisnici doma uz pomoć zaposlenih u ovoj ustanovi, bila je veoma emotivna. Deca su pokazala svoje umetničke sklonosti kroz igru, ples i recitacije i poslala jasnu poruku da smo svi isti bez obzira na razlike i da one ne treba da nas dele.

Autor: Bojana Šević