Početna Danas u gradu Miloš Vučević u novogodišnjoj noći obišao dežurne službe

Miloš Vučević u novogodišnjoj noći obišao dežurne službe

milos-vucevic-jpg_660x330

U novogodišnjoj noći vredno su radile i ekipe vatrogasaca, policajaca i hitne medicinske pomoći. Njih je, pola sata nakon ponoći, obišao i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Vučević je nakon obraćanja na Trgu slobode, posetio dežurne ekipe vatrogasaca, policajaca i hitne medicinske pomoći. Noć je, prema njihovim rečima, u vreme samog dočeka i nekoliko sati kasnije proticala mirno.

Večeras smo imali samo dve intervencije, auto je bio u pitanju u Šekspirovoj ulici i bio je jedan kontejner, tako da, to je ono što je trenutno aktuelno – kazao je Stojan Milovac, komandant vatrogasno spasilačke brigade.

U toku večeri bilo je četiri intervencije policijskih službenika. Radilo se o događajima gde je došlo do tuče dva lica, narušavanja javnog reda i mira, lica su dobila lake telesne povrede i u vezi istog slede prekršajne prijave, zatim bilo je upotreba gasnog oružja. Imali smo saobraćajnu nezgodu, sa dva lako telesno povređena lica i ostali događaji su bili preventivne prirode – rekao je Radovan Ćendić, šef smene dežurne službe Policijske uprave.

Slična situacija bila je i u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Urgentne ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć večeras su intervenisale 40 puta, što je nešto uobičajeno, kao i svakim danom. Malo je više bilo intervencija kod alkoholisanih pacijenata, dogodile su se dve saobraćajne nezgode – napomenuo je Bogdan Živanović, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Gradonačelnik Novog Sada je dežurnim službama poželeo što manje posla i intervencija u 2016. godini.

Izvor: RTV
Foto: RTV / Grad Novi Sad