Početna Danas u gradu Najlepše priče za decu u KS Svilara

Najlepše priče za decu u KS Svilara

0

Kako da naučimo da slušamo i pričamo priče? Svojevrsna predstava „Pričalac“ koja će se odigrati večeras, 17. novembra, sa početkom u 18 časova u Kulturnoj stanici Svilara, vraća najmlađe generacije pričanju priča kroz koje se, na neponovljiv način, prenose moralne vrednosti važne za mlade naraštaje.

Na ovom projektu udružili su se istaknuti umetnik i višenagrađivani glumac, Nebojša Cile Ilić, koji će pričati priče i reditelj, Vladimir Aleksić, koji potpisuje kultne serijale za decu – Laku noć deco, Metla bez drške, S’one strane duge, Korak do sna“.

„Pričalac“ je nastao sa idejom da mlađim generacijama, zbog današnjeg načina odrastanja i užurbanog tehnološkog razvoja, vrate umetnost stvaranja i slušanja priča, fokusirajući se na najlepše srpske priče za decu, ne samo u kontekstu obrazovanja i edukacije, već i očuvanja kulturnog nasleđa.

Sve informacije o događajima u kulturnim stanicama možete pronaći na zvaničnom sajtu kulturnestanice.rs

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja ili odlaganja u slučaju promene epidemioloških mera.

Autor: NSHronika.rs
Foto: NSEPK / V. Veličković