Početna Danas u gradu Nekoliko ulica u Velikom ritu i Malom Beogradu dobilo nazive

Nekoliko ulica u Velikom ritu i Malom Beogradu dobilo nazive

Nekoliko ulica u Malom Beogradu i Velikom ritu danas je dobilo nazive.

Komisija za davanje imena ulicama saopštila je da je neimenovana ulica, koja se oslanja na Ulicu Živojina Ćuluma, dobila ime po filmskom i pozorišnom glumcu Ratku Radivojeviću, što su predložili kustosi Muzeja Vojvodine.

Zatim, neimenovana ulica koja počinje od Ulice Đakona Avakuma i završava se kod Gazimestanske dobila je naziv po književniku Pavlu Jankoviću Šoletu, a na predlog Udruženja baletskih umetnika Vojvodine.

Komisija je odlučila i da ulica koja počinje od Ulice Živojina Ćuluma i završava se kod Gazimestanske dobije ime po likovnom umetniku Milanu Kercu, a na predlog Milane Malenić i Radio-televizije Vojvodine.

Takođe, neimenovana ulica koja isto počinje od ulice Živojina Ćuluma i završava se kod Gazimestanske dobila je ime po profesoru Beogradskog univerziteta Milanu Ševiću, a na predlog kustosa Muzeja Vojvodine.

Na predlog Istorijskog arhiva Novog Sada odlučeno je i da ulica bez imena, koja počinje od ulice Nikanora Grujića i završava se kod Prizrenske, ponese ime po agronomu Todoru J. Mišiću.

Na području Malog Beograda-Velikog rita jedna neimenova ulica će poneti ime po lekaru histologu Milošu Mariću, a na predlog Istorijskog arhiva Novog Sada.

Komisija za davanje imena ulica je navela i da je prihavitla da se ulica koja počinje od Ulice Angela Vlatkovića i završava kod Proleterske nazove po pioniru filma u Vojvodini Vladimiru Totoviću, a na predlog Istorijskog arhiva Novog Sada, kao i da još jedna ulica dobije ime po germanisti Pavici Mrazoviću, takođe na predlog Istorijskog arhiva.

Nakon što mišljenje daju Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat da prethodnu saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenim predlozima.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay