Početna Danas u gradu Novi serijal kreativnih radionica u Galeriji Matice srpske

Novi serijal kreativnih radionica u Galeriji Matice srpske

Galerija Matice danas u 11 časova otvara vrata najmlađim sugrađanima koji žele da učestvuju u kreativnim radionicama “Umetnost i ja kroz objektiv”.

Kustos Galerije Matice srpske Miroslava Žarkov kaže da je njihova želja da najmlađe Novosađane uključe u stvaranje izložbe “Kroz objektiv”.

– Radionice su namenjene deci od pet do 11 godina i nije neophodna prethodna prijava, potrebno je samo da roditelji dovedu svoje dete u subotu u 11 časova na radionicu. Ulaznica je 150 dinara i radionica traje sat i po vremena. Za to vreme prošetaćemo kroz galeriju, svako dete odabraće svoje omiljeno umetničko delo, a mi ćemo ga fotografisati pred njim – rekla je Žarkova.

Fotografije dece i njihovih odabranih umetničkih dela biće odmah odštampane, a potom će mali umetnici od svojih portreta stvoriti sopstvena umetnička dela ukrašavajući ih maštom. Na taj, prema zamisli organizatora, način stvaraju se novi kreativci i budući redovni posetioci kulutrnih dešavanja.

– Cilj svih ovih radionica je da najmlađi posetioci steknu naviku da dolaze u Galeriju, da shvate da ovde mogu da vide i nauče nešto lepo i da steknu neku vrstu bliskosti sa ovim prostorom. Naravno, na taj način gradimo i buduću publiku, ali ono što nam je najvažnije jeste da decu animiramo nečim dobrim i korisnim i što će imati odraz na njihov budući život – dodala je ona.

Radove nastale na današnjoj radionici svi posetioci Galerije Matice srpske moći će da vide od 11. maja na izložbi “Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika”.

Izvor: RTV
Foto: GMS