Početna Danas u gradu Novosadska preduzetnica donirala 200 vizira borcima protiv korone

Novosadska preduzetnica donirala 200 vizira borcima protiv korone

U vreme kada je solidarnost postala reč sa najvećom težinom, jedina valuta koja nije izgubila svoju vrednost, lični primer postao je neprikosnovena dragocenost i jedini relevantni pokazatelj gde smo, na kom stupcu ujedinjenosti kao čitavo društvo.

Želja da pomogne onima koji su u prvim borbenim redovima i svakodnevno nas svojom hrabrošću i profesionalnošću štite od širenja korona virusa, podstakla je mladu preduzetnicu Ženju Trbojević, vlasnicu renomiranog novosadskog kozmetičkog salona „Sože beauty“ da da svoj lični doprinos i tako podstakne svoje sugrađane i kolege da učine isto.

Budući da je posedovanje odgovaraćuje zaštitne opreme u bolnicama i drugim javnim i privatnim ustanovama i institucijama od presudnog značaja u situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, Ženja je poznanicima i prijateljima koji rade u Domu zdravlja Novi Sad, Domu zdravlja i Domu za stare Sombor, Kliničkom centru Vojvodine, te nekolicini apoteka, benzinskih pumpi i trgovina u svom okruženju poklonila više od 200 zaštitnih vizira.

– Apotekari, medicinsko osoblje i trgovci koji su svakodnevno u kontaktu sa ljudima moraju da budu pod zaštitom kako bi sačuvali svoje, ali i zdravlje svih nas, to je apsolutni imperativ – rekla je Ženja.

S obzirom da je vlasnica salona Somborka, deo vizira otišao je u upravo u taj grad, ali budući da već godinama živi u Novom Sadu, te da joj je otac nedavno smešten u Klinički centar Vojvodine zbog toga što je oboleo od virusa covid-19, Ženja nije zaboravila ni na svoje sugrađane, one koji se neustrašivo bore za njegov život.

Uprkos strahu i brizi koju oseća zbog bolesti roditelja, te činjenice da je i njoj, kao i većini preduzetnika u Srbiji i svetu posao potpuno stao, Ženja je odlučila da se sa osećanjem nemoći suoči tako što će pomoći ljudima koji se sa ovom nemani bore u ime svih nas, najbolje što znaju.

– U ovom trenutku nije bitno koliko je vaša firma velika ili mala, bitno je koliko srce ima. Pozivamo sve koji su u mogućnosti, da na bilo koji način pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija – zaključila je Ženja i dodala da u njenom interesu nije bilo da promoviše sebe ili svoj posao, već da svojim primerom podstakne druge da učine isto.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva