Početna Danas u gradu Novosadski festival knjige – NOFEK

Novosadski festival knjige – NOFEK

Novosadski festival knjige – NOFEK biće održan od 8. do 10. septembra na platou ispred SPENS-a.

Festival predstavlja trodnevnu, nekomercijalnu manifestaciju koja ima za cilj da književnost približi mladima.

Novosadski festival knjige – NOFEK je projekat Udruženja “Poenta”, osnovanog od strane studenata književnosti i omladinskih radnika. Festival se realizuje uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada, Biblioteke Matice srpske, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, JP “SPC Vojvodina” i organizacija za mlade Centar za omladinski rad i USPON.

Gradska biblioteka u Novom Sadu će, u okviru partnerstva sa Udruženjem “Poenta”, učestvovati na festivalu, a zainteresovani će imati priliku da se upoznaju sa uslugama koje Gradska biblioteka pruža svojim korisnicima kao i sa izadavačkom delatnošću biblioteke.

Aktivnosti poput “Poetskog maratona”, “Polemičke predstave”, “S piscem na ti” i druge na sistematski, objedinjen način obogaćuju kulturnu ponudu Novog Sada, a mladi i drugi sugrađani dobijaju priliku da na interaktivan način učestvuju u aktivnostima koje su besplatne, kreirane od mladih za mlade, na prostoru koji je njima blizak.

Neki od učesnika su poznata imena srpske književnosti kao na primer Ivan Negrišorac, Blagoje Baković, Gordana Đilas, Sava Damjanov, Ljiljana Pešikan Ljuštanović, ali biće predstavljene i mlade nade naše književnosti poput Luke Tripkovića, Rastka Lončara i Andreje Kargačin.

U slučaju da dođe do pogoršanja vremena, festival će se održavati u zatvorenom prostoru SPENS-a.

Uzvor: RTV
Foto: Ilustracij/Pixabay