Početna Danas u gradu NS: Obeležen Dan oslobođenja grada

NS: Obeležen Dan oslobođenja grada

0

polaganje-venaca-vucevic-jelusic-dan-oslobodjenja_660x330

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić položili su vence na Spomen groblju i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju povodom 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.

Pored gradonačelnika i predsednika Skupštine, vence su položili predstavnici Vojske Srbije, članovi Gradskog odbora SUBNOR i delegacija Rezervnih vojnih starešina.

– Čestitam svim građanima Novog Sada 23. oktobar – Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu – rekao je gradonačelnik.

On je istakao da je Novi Sad je kao grad-heroj doživeo velika stradanja tokom Drugog svetkog rata.

– Zato se sa dubokim uvažavanjem sećamo svih oslobodilaca, a posebno se poklanjamo senima onih koji su platili najvišom cenom, svojim životom, ono što mi danas imamo, a to je sloboda. Grad Novi Sad ponosno čuva tradiciju i neguje svoju istoriju, jasno opredeljen ka budućnosti – rekao je Vučević.

Juče je u povodom 72 godine od oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu održana vojna parada – prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije, koju je pratio državni vrh Srbije, kao i veliki broj građana.

Izvor: RTV
Foto: Grad Novi Sad