Početna Danas u gradu Obeležen Dan prevencije povreda u saobraćaju

Obeležen Dan prevencije povreda u saobraćaju

dani_pravencije

Dani prevencije povreda u saobraćaju obeleženi su danas u organizaciji Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, Kliničkog centra Vojvodine, Gradske organizacije Crvenog krsta, auto-škole “M&M” i Auto-sportskog kluba “Petro Maks”.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević rekao je da je svest o saobraćajnoj kulturi u porastu, zahvaljujući stalnom angažovanju na unapređenju bezbednosti saobraćaja na svim nivoima, kao i brojnim edukativnim aktivnostima i kampanjama. “Grad Novi Sad kontinuirano podržava sve akcije koje doprinose poboljšanju bezbednosti u saobraćaju. Bezbednost saobraćaja predstavlja izuzetno kompleksan sistem u kome bitnu ulogu igra kako pojedinac, tako i društvo u celini”, navodi on.

Prema rečima direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Veselina Dickova ova zdravstena ustanova sa brojnim saradnicima obeležava Dan prevencije povreda u saobraćaju i time doprinosi unapređenju svesti studenata kada je bezbednost saobraćaja u pitanju.

“Apelujem na sve studente da budu trezveni i samosvesni kad sedaju za volan, da to čine bez upotrebe alkohola i psihoaktivnih supstanci. Posebno apelujem na sve one koji voze motocikle i mopede da obavezno koriste odgovarajuću zaštitnu kacigu”, rekao je Dickov.

Tokom manifestacije studenti i volonteri Crvenog krsta učestvovali su u vežbi pružanja prve pomoći povređenima i vežbanju kardio-pulmonalne reanimacije na lutka-modelu.

Autori foto: 021.rs