Početna Danas u gradu Obeležena godišnjica rođenja Mike Antića

Obeležena godišnjica rođenja Mike Antića

Povodom godišnjice rođenja pesnika, novinara, publiciste i filmskog stvaraoca Miroslava Mike Antića, a u okviru manifestacije “Antićevi dani”, delegacije Grada Novog Sada položile su cveće na grob novosadskog velikana i kod njegove biste u Dunavskom parku.

Delegacije su činili član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, pomoćnik direktora Kulturnog centra Grada Novog Sada Sunčica Marković, predsednik Saveta za kulturu Đula Kiš, član odbora “Antićevih dana” Miroslav Radonjić i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić.

“Novi Sad može da bude ponosan na velikane koji su ostavili svoj pečat u istoriji grada, a jedan od njih je Mika Antić. Grad Novi Sad nastoji da im na adekvatan način oda počast, pa radimo na tome da ‘Antićeve dane’, manifestaciju posvećenu Miki Antiću, u budućnosti podignemo na još viši nivo”, naglasio je Dalibor Rožić.

Prilikom odavanja počasti Miki Antiću u Dunavskom parku njegovu poeziju recitovala je učenica OŠ “Miroslav Mika Antić”, a pesnik Vukašin Vojvodić pročitao je pesmu pod nazivom “Bez tebe smo bosi”.

“U umu svakog pojedinca koji se sretne sa delima tog velikog umetnika, Mika Antić se ponovo rađa. Novi Sad kroz ‘Antićeve dane’ pokušava da se oduži jednom od najznačajnijih stvaralaca. Ove godine obeležavamo i jubilej, to jest desetogodišnjicu manifestacije, a nadam se da će biti održani i stoti ‘Antićevi dani’ jer to dugujemo Miki Antiću”, kazao je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić.

Autor: NsHronika