Početna Danas u gradu Odloženo suđenje za kupovinu glasova: Tomislav Bokan ponovo izostao

Odloženo suđenje za kupovinu glasova: Tomislav Bokan ponovo izostao

0

ThinkstockPhotos-glasanje

Suđenje optuženima za kupovinu glasova na izborima 2012. godine, u četvrtak je ponovo odloženo u novosadskom Osnovnom sudu. Glavni pretres je počeo uprkos nedolasku prvooptuženog Tomislava Bokana, lidera Narodnog pokreta “Dinara-Drina-Dunav” koji, po tvrdnjama njegovog branioca Veljka Delibašića, nije primio sudski poziv, već ga je primio i potpisao neko drugi.

Na njegovo i insistiranje branilaca ostalih optuženih, sudija Tamara Kucurac prekinula je ročište i naredno zakazala za 24. jun. Pored toga, branioci su naveli da je, s obzirom na to da je nepoznato kako će sud odlučiti o sporazumu o priznanju krivice koji je 9. marta sa tužilaštvom zaključila Slađana Rovčanin, optužena za saučesništvo u primanju i davanju mita, i ona trebalo na jučerašnjem suđenju da bude na optuženičkoj klupi, što se nije dogodilo.

Bokana, u vreme izbora pre četiri godine člana Romske demokratske partije, optužni predlog tereti za podstrekivanja na davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem. On je, navodno, preko svojih saradnika, Slađane Rovčanin i Milovana Duvnjaka, glasačima na tim izborima davao od hiljadu do dve hiljade dinara da zaokruže izbornu listu “Romska demokratska partija – Tomislav Bokan”.

Za davanje i primanje mita se terete Slađana Rovčanin, Milovan Duvnjak, Antigona Vučenov, Svetlana Vučenov, Biljana Vučenov i Vladimir Vučenov.

Izvor: Novosti