Početna Danas u gradu Kontrola pešaka: Kažnjeno stotinu sugrađana!

Kontrola pešaka: Kažnjeno stotinu sugrađana!

policija-auto-tanjug-610x457

Novosadska policija danas je pojačano kontrolisana saobraćajnice, a posebna pažnja bila je usmerena na pešake. Na Bulevaru Mihajla Pupina, Bulevaru oslobođenja i u Jevrejskoj i Futoškoj ulici, saobračajni policajci u civilu, zajedno sa kolegama u uniformi, kontrolisali su prelazak pešaka preko kolovoza i to dokumentovali fotografijama. Od 8 do 12 sati prekršajne prijave ispisane su stotinu puta. Najviše prekršaja, prelazak saobraćajnice van obeleženog pešaćkog prelaza, zabeležen je danas 84 puta. Još 16 sugrađana biće kažnjeno zbog prelaska “zebre” na crveno svetlo.
U Policijskoj upravi Novi Sad podsećaju da će se ista kontrola obavljati i sutra, a apel je upućen i vozačima, ali i pešacima, obratite pažnju dok ste u saobraćaju.
Prema Zakonu o saobraćaju, kazne za pešake visoke su gotovo kao i kazne za vozače. Prelazak na crveno svetlo košta pet hiljada dinara, a ako to uradite dok je sa vama maloletno dete, kazna se kreće u rasponu od 15 do 30 hiljada dinara. Korišćenje mobilnog telefona dok prelazite pešački prelaz, koštaće vas 3 hiljade dinara.

04.02.2015.10:28

Saobraćajna policija danas i sutra, 4. i 5. februara, od 8 do 12 časova, organizuje akciju pojačane kontrole pešaka. Policija će kažnjavati prelaske kolovoza van obeleženog pešačkog prelaza, na crveno ili uz korišćenje mobilnog telefona.
Među policajcima biće i onih u civilnim odelima koji će uočene prekršaje dokumentovati pomoću fotografije ili video zapisa, a zatim će legitimisati učinioce prekršaja i preduzeti dalje zakonske mere.

Autor: NsHronika.rs