Početna Danas u gradu Osmi Reciklažni maraton na Sunčanom keju

Osmi Reciklažni maraton na Sunčanom keju

Danas, 08. decembra ekipa iz, Atletsko rekreativnog kluba “Fruška gora” i Orijentaciono atletskog kluba “Novi Sad” recikliraće svu svoju pozitivnu energiju, nakupljenu tokom naporne sportske sezone, i organizovati još jedan, osmi po redu, Reciklažni maraton.

Ceo događaj je, još od prve godine svojeg postojanja, zamišljen da bude opuštenog karaktera, fokus da bude najviše na druženju trkača, sabiranju utisaka od protekle i planiranju naredne sezone.

– To nam od prve godine uspeva. Ali kao i svake godine, i ove će biti i ljudi koji osećaju da su ostali “nedorečeni” u toku sezone, i naravno ova trka je posvećena i njima koji su i više nego dobrodošli. Dakle na ovom događaju, kako bi naš predsednik kluba rekao, u idealnim vremenskim uslovima jer smo mi tako naručili, recikliramo svi zajedno pozitivnu energiju, ovogodišnju formu, mi, kao organizatori, recikliramo zaostavštine sa prethodnih trka koje smo organizovali, ali i slavimo 11. rođendan kluba ARK “Fruška gora” – poručuju iz ARK Fruška gora.

Lokacija – Sunčani kej u Novom Sadu, naspram Đačkog igrališta.

Start svih trka je predviđen u 10 časova.

Trke

Maraton – 42.2km
Polumaraton – 21.1km

Svakom trkaču koji stane ranije (pređe manju kilometražu od prijavljene trke) biće zabeleženo vreme koje je istrčao na istrčanoj kilometraži

Vremensko ograničenje – 6h za maraton, 3hza polumaraton.

Izvor: NSU
Foto: Ilustracija/Pixabay