Početna Danas u gradu Otvorena peta regionalna konferencija o hrani i vinu “Moja Kravica Food Talk...

Otvorena peta regionalna konferencija o hrani i vinu “Moja Kravica Food Talk 2017.”

Peta najveća regionalna konferencija o hrani i vinu – Moja Kravica Food Talk 2017 –  otvorena je u restoranu Beskraj, u Novom Sadu.

Konferenciju je otvorio Ivan Đoković, Potpredsednik pokrajinske Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Imam veliko zadovoljstvo da vas pozdravim u ime Pokrajinske vlade i našeg resornog Sekretarijata za domen privrede i turizma. Gastronomija je nešto što obuhvata privredu i turizam, ali obuhvata i nadovezuje se na domene kulture, prirodnih nauka i šireg spektra društvenih nauka. Ona nije samo jedna fizička  biološka potreba, ona je umetnost. Ona obogaćuje kulturu i umetnost i ona boji i gradi identitet čitavih prostora, gradova i regiona. Osnovna atrakcija za privlačenje turista i stvaranje tog identiteta jesu hrana i vino. Naš strateški cilj delovanja, pored ostalih delatnosti, jeste i turizam, neotkrivena, sakrivena oblast u Vojvodini, a možemo da ponudimo tradicionalno gostoprimstvo, multikulturalnost. Hrana je ta koja nam daje mogućnost da kreiramo i stvaramo. Zato smo i uvideli značaj ove manifestacije i podržavamo je”, rekao je gospodin Đoković.

Prvi panel je posvećen zaštiti potrošača, a učesnici su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i različitih kompanija. Ove godine imamo demonstraciju kuvanja u čijem je fokusu aktuelna tema – “Ketering za zdravlje – Catering for Health”, a u njemu će učestvovati vlasnici restorana, blogeri, uzgajivači…

Poznate ličnosti danas učestvuju u “VIP kvizu znanja – VIP Food, Wine & Cooking Quiz” koji će voditi Jelena Bačić Alimpić, kniževnica i TV lice, a takmičari su Žarko Jokanović, scenarista, glumac i pisac, Igor Todorović, modni creator, Aleksandar Jovanović Meda, glumac, Vesna Čipčić, glumica i Tanja Banjanin, pevačica.

Koliko je hrana bitan deo nekog događaja, reći će nam predstavnici Mikser Housea, Festivala uličnih svirača, CEBEFa, kompanije Ninamedia i Milan Mumin, muzičar. Koliko su i zašto dobri probiotici za naše zdravlje predstaviće nam Ivan Zorić, regionalni menadžer Imleka za razvoj novih proizvoda. Degustiraćemo bela vina Vinarije “Tikveš”.

Za kraj, kao i svake godine, ostavljamo vinski panel koji je ovog puta posvećen degustaciji srpskih penušavaca uz profesionalno vođenje sertifikovanog somelijera.

U ovogodišnjoj Experience zoni pod platanima pod nazivom “DISCOVER THE FUTURE OF TASTE” probaćemo domaće specijalitete, ali i hranu iz svih delova sveta, prisustvovati likovnoj koloniji na travi, a za kraj programa uživati u nastupu benda DRUM ‘N’ ZEZ.

Konferansije ovogodišnjeg “Moja kravica Food Talk-a” je Rada Đurić, novinarka i TV lice.

Kompletan program i sve učesnike možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalk2017/

Generalni sponzor konferencije je Moja Kravica Kuhinjica, kompanije Imlek. 

Prijatelji konferencije su: Zlatiborac, Jelen pivo, Tikveš, Black ‘n’ Easy kafa, Mg Mivela i voda Jana.

Konferenciju u organizaciji Color Media Communications i HBO Color Media Events su podržali  Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Udruženje za razvoj ruralnog i eko turizma Bač u srcu Bačke.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here