Početna Danas u gradu Počele druge međuopštinske “Olimpijske igre” u Novom Sadu

Počele druge međuopštinske “Olimpijske igre” u Novom Sadu

0

Druge po redu međuopštinske “Olimpijske igre” danas su svečano otvorene na Trgu slobode. Predškolska ustanova “Radosno detinjstvo” i njeni stručni saradnici za fizičko vaspitanje već sedam godina organizuju takmičenje pod nazivom “Olimpijada”, a u toj manifestaciji učestvuju deca predškolskog uzrasta u dva kruga kvalifikacija. Ove godine je ostvarena saradnja i sa PU “Boško Buha” Inđija, PU “Boško Buha” Vrbas, PU “Bambi” Kula i PU “Kolibri” Kovačica koje su nakon lokalnih takmičenja, tj. završetka finala u tim opštinama, stekle uslove da učestvuju na Međuopštinskoj “Olimpijadi”.

“Velika mi je čast da otvorim jednu od najlepših manifestacija koja se po drugi put održava na Trgu slobode. Ovo takmičenje je važno zbog toga što promoviše sportske vrednosti i zdrav život. Novi Sad je danas domaćin deci predškolskog uzrasta koja nam dolaze, ne samo iz novosadske Predškolske ustanove ‘Radosno detinjstvo’, već i iz Inđije, Vrbasa, Kule i Kovačice. Organizatori su se potrudili da ova ‘Olimpijada’ zaista bude radost za sve mališane. Želim da ih pohvalim za odlično osmišljen koncept takmičenja, jer deca grabe ka cilju sa velikom motivacijom. Oni sa svakom pobedom idu ka tome da odmere snage sa najboljima iz druge opštine i na kraju ćemo danas dobiti samo jednog pobednika, najboljeg od najboljih”, rekao je član Gradskog veća za sport i omladinu, Ognjen Cvjetićanin, poželevši deci mnogo sportske sreće.

Manifestacija, u kojoj učestvuje oko stotinu i pedesetoro dece iz pet opština, utiče na zdraviji razvoj budućih generacija i na buđenje svesti o potrebi za fizičkom aktivnošću i igrom u predškolskom uzrastu dece.

“Želja nam je da ovo takmičenje postane tradicionalno i da se iz godine u godinu omasovljava, odnosno da nam se pridruže deca iz ostalih mesta, kako bi što više dečice učestvovalo u raznovrsnim fizičkim aktivnostima”, rekla je direktorica PU “Radosno detinjstvo” Mirjana Đurđev.

Igre koje su bile zastupljene na centralnom gradskom trgu su takmičenje u skoku u dalj iz mesta, vođenje lopte, obaranje konzervi, pravolinijsko nošenje teniske loptice i poligon spretnosti.

Autor: Nshronika