Početna Danas u gradu Počinje “Letnja džez akademija Novi Sad-Dortmund”

Počinje “Letnja džez akademija Novi Sad-Dortmund”

0

Sedma po redu “Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund”, koja se realizuje kao projekat saradnje dva grada pobratima, počinje danas i trajaće do 22. jula.

U organizaciji Kulturnog centra Novog Sada i Muzičke škole “Isidor Bajić”, kao i prethodnih godina festival će imati nekoliko programa koji će biti okrenuti ka novosadskoj javnosti.

Na brodu Cepelin, 19. i 20. jula u 21 čas biće organizovan ‘Jam session’, uz učešće profesora i polaznika “Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund”, a na Petrovaradinskoj tvrđavi isti će biti održan 21. jula ispred Galerije “ITD. Radošević”, s tim da će mu prethoditi koncert novosadskog benda “So Ways”.

Kako je najavljeno, gostima “Letnje džez akademije” iz Dortmunda, tokom njihovog boravka, biće predstavljen projekat “Novi Sad 2021” u Galeriji Matice srpske.

Završni koncert biće organizovan 22. jula u 20 sati u Klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada, a u koncert će biti uključeni svi muzičari – učesnici ovogodišnje “Letnje džez akademije” i profesori, navode u Kulturnom centru Novog Sada.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay