Početna Danas u gradu Večeras na Štrandu prikupljanje novčanih sredstava za Aleksu

Večeras na Štrandu prikupljanje novčanih sredstava za Aleksu

aleksa_humani_ponedeljak

Prikupljanje novčane pomoći za lečenje sedmogodišnjeg Alekse Mikića iz Novog Sada, obolelog od autizma, u okviru akcije “Humani ponedeljak” biće ponovljeno u ponedeljak, 20. jula na Štrandu.

Kako navode u “Zelenilu”, prošlog ponedeljka sakupljeno je oko 40.000 dinara, što je nedovoljno za podmirivanje troškova dodatnih terapija za ovog mališana čija se porodica nalazi u teškoj materijalnoj situaciji.
Pomoć lečenju Alekse Mikića pružiće i kompanija “Greentech” koja se bavi reciklažom i sa kojom “Zelenilo” ima potpisan Ugovor o prikupljanju, selektiranju, odnošenju i otkupu reciklažnog otpada sa Štranda. Kompanija “Greentech” će donirati novac koji je bio namenjen otkupu ambalaže namenjene daljoj preradi, a koja je prikupljena u kampu Egzita.
Aleksa Mikić boluje od težeg oblika autizma i verbalna komunikacija sa njim se od treće godine izuzetno teško ostvaruje. On trenutno pohađa pripremnu predškolsku grupu dece sa autizmom ŠOSO “Milan Petrović”.
Porodica Mikić je u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Aleksina majka Maja je samohrana i nezaposlena, a žive u stanu od 30 m2 sa babom i prababom. Bakina skromna penzija im je jedini izvor prihoda.
Akcija “Humani ponedeljak” započela je 28. jula prošle godine, od kada je, zahvaljujući posetiocima Štranda, za lečenje 12 osoba, prikupljeno više od dva miliona dinara.
Akcija se odvija pod sloganom “Novosadski je biti human”.

Autor: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here