Početna Danas u gradu Postavljen most preko potoka u Paragovu

Postavljen most preko potoka u Paragovu

paragovo1_thumb_medium500_323Zavod za izgradnju grada, u saradnji sa Vojskom Srbije postavio je privremeni pontonski most koji građani još od  juče mogu da koriste u Paragovu.

Postojeći most u Paragovu pretrpeo je znatna oštećenja nakon obilnih padavina i izlivanja fruškogorskih potoka u maju mesecu prošle godine i bio je izuzetno nebezbedan, kako za prelazak motornih vozila, tako i za pešake.

Upravo iz razloga bezbednosti, a po inspekcijskom rešenju, most je zatvoren za saobraćaj, što je stvorilo velike poteškoće stanovnicima naselja Paragovo pošto im je time onemogućeno da koriste najbliži put do Sremske Kamenice, saopštili su iz ZIG-a.

Kako bi se realizovalo dugoročno rešenje problema vodotoka, Grad Novi Sad obezbedio je potrebna sredstva i u toku je izrada projektne dokumentacije za sanaciju i uređenje fruškogorskih potoka i oštećenih mostova na njima.

U međuvremenu, dok radovi na sanaciji ne budu izvedeni, stručne službe ZIG-a angažovale su se na pronalaženju privremenog rešenja i, po odobrenju Ministarstva odbrane, Vojska Srbije ustupila je Gradu Novom Sadu na korišćenje metalni most koji je postavljen preko postojećeg mosta u Paragovu. Po nalogu ZIG-a, radnici JKP Put nasuli su struganim asfaltom navozne rampe kako bi se omogućio lakši pristup, dok je na samom mostu, radi povećanja bezbednosti, postavljena metalna ograda i tucanikom popunjen prostor između dve vozne trake. Time su se stvorili uslovi da most bude pušten u saobraćaj što će u velikoj meri omogućiti stanovnicima Paragova da uspostave lakšu i bržu komunikaciju sa Sremskom Kamenicom i Novim Sadom.

Po rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve, u narednih nekoliko dana biće postavljena i odgovarajuća saobraćajna signalizacija kojom će biti definisan privremeni režim odvijanja saobraćaja preko mosta. To podrazumeva naizmenično propuštanje vozila sa ograničenjem brzine na 10km/č, kao i zabranu saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Autor: 021