Početna Danas u gradu Potpisivanje Sporazuma o osnivanju Zajednice državnih univerziteta Srbije

Potpisivanje Sporazuma o osnivanju Zajednice državnih univerziteta Srbije

0

rektorat-uns

Na Univerzitetu u Novom Sadu danas u 11 časova biće održan sastanak predstavnika osam državnih univerziteta i potpisivanje Sporazuma o osnivanju Zajednice državnih univerziteta Srbije.

Zajednicu državnih univerziteta činiće svih osam državnih univerziteta Republike Srbije: Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Nišu, Univerzitet u Kragujevcu, Univerzitet odbrane, Državni Univerzitet u Novom Pazaru, Univerzitet umetnosti u Beogradu, Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Univerzitet u Novom Sadu.

Istog dana, potpisaće se i Sporazum o organizovanju zajedničkih doktorskih studija matematike i o osnivanju doktorske škole matematike na nivou Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Sastanku će prisustvovati: prof. dr Vladimir Bumbaširević, rektor Univerziteta u Beogradu, prof. Dragan Antić, rektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Nebojša Arsenijević, rektor Univerziteta u Kragujevcu, general-major, prof. dr Mladen Vuruna, rektor Univerziteta odbrane, prof. dr Miladin Kostić, rektor Državnog Univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr Zoran Erić, rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu, prof. dr Srećko Milačić, rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Milica Pavkov-Hrvojević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Ivan Mančev, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu, prof. dr Srećko Trifunović, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, naučni savetnik dr Zoran Ognjanović, direktor Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti, prof. dr Ćemal Dolićanin, predsednik Komsije za akreditaciju i proveru kvaliteta, i akademik Stevan Pilipović, predsednik Ogranka SANU u Novom Sadu.

Izvor: RTV
Foto: www.uns.ac.rs