Početna Danas u gradu Prijem kod gradonačelnika za rukovodstvo i rukometaše “Vojvodine”

Prijem kod gradonačelnika za rukovodstvo i rukometaše “Vojvodine”

Miloš Vučević i Rukometaši Vojvodine (2)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je igrače i rukovodstvo RK “Vojvodina” koji su osvojili četvrtu uzastopnu šampionsku titulu u poslednjem kolu “plej ofa” Superlige Srbije.

Sa igračima i rukovodstvom RK ‘Vojvodina’ već tradicionalno se sastajemo početkom juna da proslavimo pehare koje osvajaju. Njihov uspeh je rezultat požrtvovanosti, i ovom klubu svi možemo čestitati na dobroj organizaciji, sistematičnosti i doslednosti koje ispoljavaju već desetak godina, i upravo oni su utemeljili Novi Sad kao bastion rukometa. Naravno i stonoteniserke, odbojkaši, FK ‘Vojvodina’, kajakaši, Ivana Španović i mnogi drugi doprinose dobroj novosadskoj sportskoj priči. Nastavićemo da podržavamo sport, i to su relativno mala ulaganja u odnosu na postignute rezultate, međutim napominjem da Grad jednako vodi računa o školskom sportu i neprofitnim sekcijama koji nisu tako medijski interesantni – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Miloš Vučević i Rukometaši Vojvodine (5)

Predsednik RK “Vojvodina” Milan Đukić zahvalio se gradonačelniku na podršci i izrazio zadovoljstvo što već godinama u Gradsku kuću Klub donosi trofeje.

Hoćemo da budemo klub koji će dostojno predstavljati Novi Sad u Ligi šampiona i narednih dana nas očekuju razgovori sa sponzorima i predstavnicima Grada kako bismo bili spremni za to takmičenje, na koje smo sa prošlogodišnjim rezultatima obezbedili direktno učešće. To donosi veliku radost, ali i odgovornost jer, pored dobre ekipe, moramo obezbediti tehničke uslove što iziskuje velike izdatke i ozbiljnu organizaciju – kazao je Milan Đukić.

Miloš Vučević i Rukometaši Vojvodine (3)

Direktor RK ‘Vojvodina’ Darko Jevtić izrazio je očekivanje da će taj klub zadržati dosadašnji kvalitet i u narednoj sezoni, bez obzira na konkurenciju koju čine klubovi sa milionskim budžetima.

RK ‘Vojvodina’ po prvi put ima kadetskog prvaka Srbije, a sledećeg vikenda se očekuje završnica Juniorskog prvenstva Srbije i tu očekujemo takođe zlatnu medalju – zaključio je Darko Jevtić.

Miloš Vučević i Rukometaši Vojvodine (4)

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad