Početna Danas u gradu Probni test za prijemni u Novom Sadu

Probni test za prijemni u Novom Sadu

0

Testom iz matematike više od 70 hiljada osmaka u osnovnim školama u Srbiji, juče je započelo probni završni ispit, koji polažu za upis u srednje škole. Danas ih očekuje probni test iz srpskog i kombinovani test.

Pripreme za završni ispit za njih traju još od početka školske godine. Sa po 20 zadataka, na tri testa, čije će rešavanje odlučiti o njihovom daljem školovanju, susreli su se dva meseca pred završni ispit.

Probni test nastavnicima pomaže da uvide šta je đacima problematično i na šta treba da se fokusiraju, a maturantima da razbiju tremu, kažu u Osnovnoj školi “Đorđe Natošević”.

– Biće u salama u kojima će polagati prijemni, sedeće na rednim mestima sa spiska, način izrade zadataka će videti, videće kakvi će zadaci biti, tako da je to jako dobro zbog upoznavanja sa završnim ispitom i zbog toga da bi se malo razbila trema i da im ne bi bilo sve nepoznato na završnom ispitu – rekla je za “RTV” Merima Marjanov iz OŠ “Đorđe Natošević”.

Mali maturani će danas u 9 sati raditi probni test iz srpskog jezika, a odmah zatim i kombinovani test koji se sastoji iz pet predmeta. Završni ispit očekuje ih 18. 19. i 20. maja.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay