Početna Danas u gradu Promocija knjige “U kući od ljudske kože” Vladimira Milojkovića u CK13

Promocija knjige “U kući od ljudske kože” Vladimira Milojkovića u CK13

0

Promocija knjige “U kući od ljudske kože” Vladimira Milojkovića održaće se danas, 5. jula u Omladinskom centru CK13.

U pitanju je Milojkovićeva treća zbirka poezije koja je izašla je prošle godine u izdanju izdavačke kuće “Presing”.

Vladimir Milojković je rođen 1978. godine u Subotici. Diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Somboru 2014. godine na departmanu za umetničke predmete iz oblasti slikarstva. Iste godine objavio je prvu samostalnu zbirku signalističke poezije “Razgovor sa Hertom”, uglavnom inspirisan radom nemačke književnice Herte Miler. Zbirka je nagrađena 2014. godine na konkursu za mlade autore – “Prvenac” u organizaciji SKC Kragujevac, kao najbolja neobjavljena prva knjiga poezije.

Nakon toga počinje saradnju sa signalističkom grupom i bibliotekom Signal iz Beograda na poziv Miroljuba Todorovića, u okviru koje je objavio više radova u publikacijama “Magija signalizma/The Magic of Signalism” (2016.) i “Vizije signalizma/Visions of Signalism” (2017). Njegov rad nadalje postaje multimedijalan i angažovan.

Milojković je bio učesnik književnih kolonija i radionica u organizaciji CK13, kao i poetskih čitanja “Poezija u Kući” (NS), “ARGH!” (BG), “TraNSporteri/TraNSzportőrök” (NS), itd. Značajnije publikacije u kojima se pojavljuju njegovi radovi su i zbornici socijalne i angažovane poezije “Do zuba u vremenu” (2014) i “REZ” (2016).

Promocija u CK13 počeće u 20 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: CK13