Početna Danas u gradu Promocija priručnika “Biz&Art: ka održivim partnerstvima privrede i kulture”

Promocija priručnika “Biz&Art: ka održivim partnerstvima privrede i kulture”

biz-art-jpg_660x330

U Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, danas će od 10 do 12.30 časova, biti održana promocija priručnika “Biz&Art: ka održivim partnerstvima privrede i kulture”, kao i instruktivni seminar za unapređenje znanja u ovoj oblasti za institucije kulture, civilne incijative i druge zainteresovane.
U cilju stvaranja održivih partnerstava između kulturnih institucija i privrede, kao i unapređenja postojećih, 2013. godine Grupa za kreativnu ekonomiju pokrenula je projekat “Biz&Art: ka održivim partnerstvima kulture i privrede”. U prvoj fazi ovaj projekat obuhvata aktivnosti na podizanju javne svesti o koristima saradnje privrede i sektora kulture, afirmaciji nove generacije korporativnih filantropa, povećanju znanja profesionalaca u kulturi o ovom obliku finansiranja projekata u oblasti kulture i umetnosti, mogućnostima saradnje sa korporativnim sektorom i uspostavljanju međusektorske saradnje između kulture i privrede.

Cilj promocije i instruktivnog seminara je unapređenje znanja predstavnika kulturnog sektora u oblasti saradnje sa biznis sektorom i upoznavanje sa konceptom Biz&Art partnerstva.

Program realizuju Galerija Matice srpske i Grupa za kreativnu ekonomiju, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

Autor: RTV